NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Zwijndrecht, Belgium

  Recent Locations

   Een Jihad van liefde in Zwijndrecht


   • Een Jihad van liefde Photo #1
   1 of 1
   December 5, 2020

   Saturday   8:00 PM

   Zwijndrecht, Antwerpen

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Een Jihad van liefde

   Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

   We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

   ‘Een Jihad van Liefde’ (een uitgave van De Bezige Bij) verkocht ondertussen al meer dan 100.000 exemplaren en werd vertaald en uitgegeven in het Duits, Engels en Frans.

   Spel en tekstbewerking: Rashif El Kaoui, Amara Reta
   Regie en tekstbewerking: Hans Van Cauwenberghe
   Decor: Saskia Louwaard en Marrigje Poelstra
   Kostuum: Maartje van Bourgognie
   Een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma
   Met de steun van district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap

   (!) Onder voorbehoud van bijkomende Coronamaatregelen gaat deze voorstelling door op de aangegeven datum. Reservatie mogelijk vanaf 29 augustus 2020.

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Een Jihad van liefde. Book your stay now!