NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Kuala Lumpur

  Recent Locations

   KEUSAHAWANAN BARU: Kreatif dan strategik yang membawa harapan in Petaling Jaya


   • KEUSAHAWANAN BARU: Kreatif dan strategik yang membawa harapan Photo #1
   1 of 1
   August 7, 2020

   Friday   9:00 AM (on various days)

   No. 98 Jalan 14/1 , Millennium Square
   Petaling Jaya, Selangor

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   KEUSAHAWANAN BARU: Kreatif dan strategik yang membawa harapan

   CIPTAAN BARU PERNAGAAN : Suatu pemikiran kreatif yang membawa harapan Seminar satu hari intensif bagi bakal usahawan SASARAN:  Kepada usahawan dan bakal usahawan Metodologi Kursus Kajian kes dengan bantuan excel templates KANDUNGAN SEMINAR Antara topik yang akan dibincangkan ialah: Pembentukan Produk yang bukan sahaja memberi manfaat bahkan diketahui dan terbukti memberi manfaat. Peluang menghasilkan pulangan terhadap ekuiti dengan risiko yang menasabah. Mencogak nilai pasaran yang ekonomik bagi model perniagaan Membentuk peluang dengan strategi, model dan market positioning. Membiayai perniagaan yang cekap dan berkesan dengan modal yang kecil. Sesi soal jawab antara peserta dan penceramah. USAHAWAN Cekal dan kreatif Berani hadapi risiko niaga Kenalpasti peluang Sikap Menjual Keyakinan Pemimpin luar biasa Pengurus PRODUK Kelebihan faedah Pemintaan tinggi Kos pengeluaran rendah PELUANG PASARAN Segmen dan market positioning  Strategi pasaran Sasaran pelanggan branding dan lebeling Kelebihan bersaing PULANGAN POSITIF Untung tinggi modal sedikit Pulangan terhadap ekuiti Model niaga yang sesui dengan citarasa pelanggan hari ini. Kos, volum dan untung Modal kerja Modal tetap RISIKO munasaba Best practices 80% Ciptaan kreatif 20%

   Categories: Business & Networking

   This event repeats on various days:

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near KEUSAHAWANAN BARU: Kreatif dan strategik yang membawa harapan. Book your stay now!