NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Antwerpen, Belgium

  Recent Locations

   Masterclass "Shibori" in Antwerpen


   • Masterclass "Shibori" Photo #1
   1 of 1
   February 1, 2020

   Saturday   9:30 AM

   Hanzestedenplaats 1
   Antwerpen, Antwerpen

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Masterclass "Shibori"

   Dompel je onder in de eeuwenoude Shibori traditie, een Japanse techniek voor het verven van stoffen met een patroon. Deze tweedaagse masterclass vindt plaats in het MAS naar aanleiding van de MoMu bruiklenen en is geïnspireerd op de Cool Japan expo. Shibori is één van de oudste indigo verftechnieken in Japan. De stof wordt gevouwen, afgebonden, verdraaid, tussen blokken geklemd of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden waardoor er bijzondere patronen en kleureffecten ontstaan. In deze tweedaagse masterclass is er ruimte voor experiment en veel aandacht voor techniek. Op de eerste dag maak je proeven met afbindtechnieken en met kleuren in het natuurlijk indigo verfbad. De tweede dag kan je met de aangeleerde Shibori technieken aan de slag om een sjaal naar keuze te maken. De middagpauze is voorzien tussen 12h30 en 13h30. Er zijn meerdere lunchmogelijkheden in het MAS en in de nabije omgeving.Lieve Jacob (atelier Bluefingers) is textielkunstenaar en -docent gespecialiseerd in plantaardig verven en Shibori. Ze volgde lessen en workshops bij internationaal erkende textielkunstenaars en -docenten en reisde de wereld rond om zich verder te verdiepen in traditionele verftechnieken. Het werken met textiel is voor haar evengoed het bewaren en doorgeven van een stukje patrimonium dat eeuwen geleden als kostbaarder dan goud werd beschouwd en niet mag verloren gaan.Foto's: Bluefingers | Lieve Jacob

   Categories: Museums & Attractions

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Masterclass "Shibori". Book your stay now!