NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Molenstraat, Belgium

  Recent Locations

   Stefaan Van Brabandt, Het Zuidelijk Toneel en Han Kerckhoffs // Spinoza in Molenstraat


   • Stefaan Van Brabandt, Het Zuidelijk Toneel en Han Kerckhoffs // Spinoza Photo #1
   1 of 1
   October 28, 2020

   Wednesday   8:00 PM

   Molenstraat, Oost-Vlaanderen

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Stefaan Van Brabandt, Het Zuidelijk Toneel en Han Kerckhoffs // Spinoza

   Vrijheid, redelijkheid en blijheid, daar draait het om bij Spinoza. In zijn tijd werd hij verbannen wegens zijn radicale ideeën over geloof, vrijheid en democratie. Eeuwenlang werden zijn boeken in heel Europa verboden. En toch is hij één van de invloedrijkste denkers in de geschiedenis. Han Kerckhoffs speelt Spinoza, maar gaat ook als zichzelf in dialoog met zijn denken. Wat betekent zijn filosofie vandaag nog voor ons? Hoe ziet Spinoza God? Wat denkt hij over vrije wil? En bovenal: hoe kunnen we volgens hem een vreugdevol leven realiseren?

   Na ‘Socrates’ met Bruno Vanden Broecke en ‘Marx’ met Johan Heldenbergh is het in de filosofenreeks van Stefaan Van Brabandt de beurt aan de beroemdste filosoof uit Nederland: ‘Spinoza’, gespeeld door de Nederlandse acteur Han Kerckhoffs. Han kreeg vorig seizoen lovende kritieken voor zijn rol in de NTGent-productie ‘Wie is bang’ van Tom Lanoye, waarin hij samen met zijn vrouw Els Dottermans de hoofdrol speelde. De voorstelling was ook te gast in De Werf.    

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Stefaan Van Brabandt, Het Zuidelijk Toneel en Han Kerckhoffs // Spinoza. Book your stay now!