NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Trondheim, Norway

  Recent Locations

   Wako & Oslo Strings + ØyvindLAND in Trondheim


   • Wako & Oslo Strings + ØyvindLAND Photo #1
   1 of 1
   February 29, 2020

   Saturday   8:00 PM

   4 Dokkparken
   Trondheim, Sør-Trøndelag

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Wako & Oslo Strings + ØyvindLAND

   Fra fortroppen av den nye bølgen av nordisk jazz har vi Wako, en av de mest dynamiske og innovative gruppene på dagens jazzscene. Med en omfattende turnévirksomhet siden 2015, har de finslipt deres konsertopptredener, bygget en solid fanskare og høstet anerkjennelse fra kritikere nær og fjern.

   Tidlig i 2016 førte trangen etter å gjøre noe stort og oppsiktsvekkende Wako til å invitere deres gode venner i Oslo Strings for et samarbeid. Wako & Oslo Strings er et prosjekt bestående av sju unge og profesjonelle musikere med bakgrunn fra NTNU Jazzlinja, og pop- og klassiskmiljøet i Oslo/Trondheim.

   Med jazzkvartettens samspill og improvisasjon som utgangspunkt har de hentet inspirasjon fra komponister som Messiaen og Stravinsky og moderne kammerjazz prosjekter som Christian Wallumrød Ensemble og Alpaca Ensemble. Musikken består av skrevne og improviserte partier der de to ensemblene utfyller hverandre med likevekt i et nyskapende og interessant lydbilde, med mye dramatikk og spenning, og med koblinger til Emily Dickinson og den greske lyrikeren Sapfo.

   Bárður Reinert Poulsen – bass (Espen Berg Trio, The Fjords)
   Kjetil Andre Mulelid – piano (Kjemilie, Kjetil Mulelid Trio)
   Simon O. Albertsen – trommer (Espen Berg Trio, Adeln)
   Martin Myhre Olsen – saxofoner (Trondheim Jazzorkester, Hegge, Megalodon Collective)
   Kaja Constance Rogers – fiolin (Trondheimssolistene, Trondheim Symfoniorkester)
   Isa Caroline Holmesland – bratsj (Mathias Eick, Daniel Herskedal, Kringkastningsorkesteret)
   Kaja Fjellberg Pettersen – cello (Mathias Eick, Daniel Herskedal, Marit Larsen)

   Trondheimsbaserte ØyvindLAND byr opp til inspirert storensemble-jazz, og leverer energisk, melodisk og kompromissløs musikk hvor individ og kollektiv kan blomstre uten å gå hverandre imot. Her får du en septett full av selvtillit, som leker seg gjennom akrobatiske linjer og drivende grooves, men som også tar det helt ned og lar vakre melodier få leve i sitt lille rom.
   ØyvindLAND ble startet i 2017, av trompetist Øyvind Mathisen, og har disse årene spilt et titalls konserter rundt om i Norge, bl.a. på Nasjonal Jazzscene og Trondheim Jazzforum. Våren 2020 slipper vi vårt debutalbum og planlegger konsert- og turnévirksomhet rundt i hele landet.

   Øyvind Mathisen – Trompet
   Cecilie Grundt – Saksofoner
   Erlend Kongtorp – Saksofoner
   Alexander Riris – Bass
   Joakim Rainer Petersen – Piano
   Iver Christopher Cardas – Gitar
   Martin Mellem – Trommer

   Arr: Dokkhuset Scene

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.