NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Helsinki, Finland

  Recent Locations

   Dona Onete (BRA) in Helsinki


   • Dona Onete (BRA) Photo #1
   1 of 1
   October 27, 2019

    

   Urho kekkosenkatu 4
   Helsinki, Finland

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Dona Onete (BRA)

   Ovet klo 19:00 / Showtime 20:30

   Liput ennakkoon alk. 32,50 €, ovelta 35 €, Ikäraja: K-18

   Nyt maailmanmusiikin ystäville tarjoutuu ainutkertainen tilaisuus päästä kuuntelemaan tanssittavia afro-brasilialaisia carimbó-rytmejä, kun brasilialainen 80-vuotias Dona Onete esiintyy Helsingin Tavastialla kuusihenkisen bändinsä kanssa sunnuntaina 27.10.

   Entinen opettaja ja poliittinen aktivisti Dona Onete aloitti musiikkiuransa kymmenen vuotta sen jälkeen, kun hän oli päässyt virallisesti eläkkeelle. Oneten ensimmäinen levy " Feitiço Caboclo" julkaistiin hänen ollessaan 73-vuotias. Hänen toinen albuminsa "Banzeiro" oli läpimurto Brasiliassa. Onete haluaa tuoda esille maansa monimuotoisuutta ja lähinnä synnyinseutunsa Pará-osavaltion kulttuuria, erityisesti nyt, kun Brasilian hallitus on kääntänyt selkänsä maan vähemmistöille ja köyhille. Onete toimii alkuperäiskansojen ja vähemmistöjen edustajana, ja esimerkiksi äskettäisellä Australian matkallaan hän kehotti Australian hallitusta kunnioittamaan alkuperäiskansojen oikeuksia. Lisäksi hän laulaa Amazonin alkuperäisheimojen hyväntekeväisyystilaisuuksissa, ja kappale "Banzeiron Na Linha Do Arco-íris" (sateenkaaren kaari), joka kertoo homoystävän murhasta, on nyt sukupuolivähemmistöjen hymni Brasiliassa. Hän on säveltänyt ja laulanut teemalaulun yhdelle Brasilian suosituimmista saippuaoopperoista (A Força do Querer) ja saanut brasilialaisen Ordem do Mérito Cultural -palkinnon tunnustuksena panoksestaan brasilialaiselle kulttuurille. Oneten kolmas albumi "Rebujo" julkaistiin kesäkuussa.

   Dona Onete on karismaattinen lavaesiintyjä ja tällä hetkellä hän keikkailee ahkerasti ympäri Brasiliaa. Lisäksi hän on esiintynyt muun muassa New Yorkissa, Roskildessa, Womadin (World of Music, Art and Dance) tilaisuuksissa Isossa-Britanniassa, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa ja Gilles Petersonin Worldwide -festivaalilla Ranskassa. "No Meio do Pitiú" -kappale on saanut yli 9 miljoonaa katselukertaa Youtubessa!

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Dona Onete (BRA). Book your stay now!