NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Helsinki, Finland

  Recent Locations

   Pekka Pohjola Group in Helsinki


   • Pekka Pohjola Group Photo #1
   1 of 1
   October 22, 2019

    

   Urho kekkosenkatu 4
   Helsinki, Finland

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Pekka Pohjola Group

   Ovet klo 20:00 / Showtime 21:00

   Liput ennakkoon alk. 30 €, ovelta 33 €, Ikäraja: K-18

   "Musiikin ainoa idea on se, että se on oikeata ja rehellistä. Musiikin lajilla ei ole merkitystä, vaan halulla tehdä" , kertoi Pekka Pohjola Petri Nevalaisen kirjassa Bassokenraali (2003/Jalava).

   Pekan unohtumaton musiikki on koskettanut vuosikymmenien ajan kuulijoitaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Muusikon uransa alkoi jo hyvinkin nuorena, piano- ja viuluopintojen jatkuessa Sibelius-Akatemiassa. Bassonsoittoon hän viehättyi nuorena aikuisena, ja sille tielleen hän jäi, soittaen lukuisissa kokoonpanoissa Wigwamista Mike Oldfieldin bändiin.

   Pohjolan ensimmäinen sooloalbumi  Pihkasilmä Kaarnakorva julkaistiin vuonna 1970, ja viimeisemmäksi jäi vuonna 2001 julkaistu Views. Näiden kahden albumin lisäksi häneltä julkaistiin neljätoista albumillista säveltämäänsä musiikkia, muun mittavan tuotannon lisäksi. 

   Pekan musiikki on ruopaissut syvältä suomalaista luonnetta ja luontoa. Tuskin maastamme löytyy vastaavaa säveltäjää, jonka musiikilla on vankkumattomia ihailijoita vuosikymmenien ajalta, ihailun jatkuessa edelleen, vaikka säveltäjä/basistista itsestään on jo aika jättänyt.

   Nyt viimeisimmäksi ja myöskin pitkäaikaisimmaksi jäänyt Pekka Pohjola Group esiintyy kahden keikan verran, joista toinen Olympiassa Tampereella. Tämä kyseinen kokoonpano soitti Pekan muistojuhlassa Tavastialla 2008, jonka lisäksi bändi on soittanut neljä keikkaa. Aina kuitenkin ajatuksissa on ollut halu päästä soittamaan Pekan unohtumatonta musaa uudestaan, ja vihdoinkin näin tapahtuu.

   Pekan osuudet soittaa jo omat mittavat kannuksensa basismin ja säveltämisen uralla saavuttanut Lauri Porra.

   Yhtyeen kokoonpano:

   Markku Kanerva - kitara

   Seppo Kantonen - kosketinsoittimet

   Anssi Nykänen - rummut

   Lauri Porra - basso

    

    

   Syömään ennen keikkaa? Varaa pöytä Ravintola Ilveksestä! www.ravintolailves.fi

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Pekka Pohjola Group. Book your stay now!