NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Nijmegen, Netherlands

  Recent Locations

   Devendra Banhart + Vetiver in Nijmegen


   • Devendra Banhart + Vetiver Photo #1
   1 of 1
   February 2, 2020

   Sunday   7:45 PM

   Groenewoudseweg 322
   Nijmegen, Gelderland

   EVENT DETAILS
   Devendra Banhart + Vetiver

   Eclectische liedjessmid Devendra Banhart komt naar Nijmegen voor een optreden in de grote zaal van Doornroosje. Banhart is niet alleen een ras-artiest, hipster avant la lettre en sjamaan maar vooral een bijzonder fascinerend muzikant die je door het diepst van zijn gedachten leidt. Zelf ziet hij zijn muzikale carrière als een avontuurlijke verkenning.

   Devendra Banhart is geboren in Houston maar groeide op in Venezuela. Hij kwam terug in zijn geboorteland toen hij 13 jaar was. Devendra werd min of meer ontdekt door Michael Gira van Swans, die ook het album ‘Oh Me Oh My…’ van Banhart uitbracht. Toen Banhart in 2005 wereldwijd doorbrak met zijn album ‘Cripple Crow’, ging hij door het leven als het boegbeeld van de freak folk.  Banhart is een van de meest bekende artiesten uit de zogenaamde New Weird America beweging. Een groep gelijkgestemde muzikanten die zich avontuurlijk bewegen en ontwikkelen binnen stijlen als folk, psych rock en electronica. Ook Bon Iver, Antony and the Johnsons, Animal Collective, Cocorosie en Alela Diane behoren tot dit selectieve groepje. Albums als ‘Rejoicing in the Hands’, ‘Niño Rojo’ en ‘Mala’ werden succesvol ontvangen. Op 13 september brengt Banhart zijn nieuwe langspeler ‘Ma’ uit.

   Voor liefhebbers van: M.Ward, Alela Diane, Iron&Wine, Phosphorecent, Beirut, Damien Jurado, Jose Gonzales

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Devendra Banhart + Vetiver. Book your stay now!