NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Nijmegen, Netherlands

  Recent Locations

   Opening Kunstnacht 2019 in Nijmegen


   • Opening Kunstnacht 2019 Photo #1
   1 of 1
   September 21, 2019

   Saturday   7:30 PM

   Groenewoudseweg 322
   Nijmegen, Gelderland

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Opening Kunstnacht 2019

   Aafke Romeijn en Blauwe Uur openen de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht met een exclusieve show. Samen toveren zij de grote zaal van Doornroosje om tot een parallelle wereld die je zou kunnen kennen van Aafke’s boek Concept M, of de soundtrack daarvan.

   Aafke Romeijn
   Dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers: Aafke Romeijn (1986) is de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van Alles Went, het hipsterliedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien. Recentelijk verscheen haar debuutroman Concept M en de soundtrack bij het boek (M). Deze alleskunner is geboren in Overasselt en komt speciaal voor de Kunstnacht terug naar haar geliefde Nijmegen om met deze speciale samenwerking met Blauwe Uur de Nijmeegse Kunstnacht te openen.

   Blauwe Uur
   Blauwe Uur is een collectief van drie Nederlandse kunstenaars: Andrea Dröes, Jurjen Alkema en Jos Agasi. Zij creëren unieke, (audio)visuele ervaringen door lichtontwerp, grafisch ontwerp, motion graphics en scenografie op bijzondere wijze te combineren. Zo transformeren zij ruimtes tot poëtische werelden. Op 21 september is Doornroosje aan de buurt waar ze op uitnodiging van De Kunstnacht de parallelle wereld van Aafke Romeijn’s Concept M zullen verbeelden.

   Voorafgaande aan de opening is er de mogelijkheid om in de voetsporen te treden van je favoriete artiest door te dineren bij Doornroosje. Normaliter kookt Nienke van Hunen alleen voor artiesten die in Doornroosje optreden, maar vanavond ook voor jou.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Opening Kunstnacht 2019. Book your stay now!