Change Location × Nijmegen, Netherlands

  Recent Locations

   Sebadoh + Dearly Beloved in Nijmegen


   • Sebadoh + Dearly Beloved Photo #1
   1 of 1
   September 25, 2019

   Wednesday   8:15 PM

   11 Stationsplein, Nijmegen, GE 6512 AB
   Nijmegen, Gelderland

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Sebadoh + Dearly Beloved

   Sebadoh werd opgericht door Dinosaur Jr. bassist Lou Barlow samen met drummer en songwriter Jason Loewenstein. Met bands als Pavement en Guided By Voices speelde ze een pioniersrol in de opkomst van lo-fi muziek en jaren 90’ rockmuziek. Stijlen die gekenmerkt worden door minimale opnametechnieken en schurende gitaren.

   Lou Barlow en Jason Loewenstein nemen beide de zangpartijen voor hun rekening en de heren schrijven ieder hun eigen nummers. Sebadoh was en is nog steeds hun uitlaatklep voor frustratie, liefdesverdriet, onzekerheid en meer ellende. Barlow schetst in zijn prachtige liedjes een wereld waarin zo’n beetje elke stoel drie poten heeft. De nummers van de band stonden destijds in schril contrast met de gepolijste muziek die in de jaren ’80 de norm was geworden. Sebadoh heeft klassieke albums als ‘Backsale’, ‘Sebadoh III’, ‘The Freed Man’ en ‘Bubble and Scrape’ op zijn naam staan. Samen met drummer Bob D’Amico brengen ze een nieuw album getiteld ‘Act Surprised’, uit op Domino Records.

   Cost: € 18,50 - De prijzen zijn inclusief alle kosten.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.